Skip to main content

El passat dissabte 10 de febrer, vam tindre l’oportunitat de realitzar el nostre primer “Trobada amb el País-satge”: “Un Racó Invisibilitzat” a Alcublas, un poble de la comarca de La Serranía. Va ser una jornada molt enriquidora, en la qual vam poder conèixer de primera mà la història, la cultura i la natura d’aquest lloc.

Amb aproximadament 40 participants, vam començar el dia caminant per unes rutes envoltades d’ametllers en flor i paisatges sorprenents. Durant el recorregut, vam comptar amb guies experts en el terreny, que ens van interpretar l’evolució històrica del lloc i anècdotes curioses.

Després vam visitar les Bodegues de Gea, unes antigues construccions de pedra que s’utilitzaven principalment per elaborar, emmagatzemar i conservar el vi, però també per guardar el bestiar i les eines de conreu. Allí ens vam reunir amb gent local que ens va explicar com era la vida rural en el passat i ens van contar encara més sobre el poble, les seues costums i els seus problemes.

El dinar campestre va ser un moment de convivència i d’intercanvi d’experiències. Ens vam riure i ho vam passar bé.

A la tarda, vam participar en el col·loqui “Futurs del Paisatge”, on es va parlar dels impactes que pateix el territori rural, com els incendis forestals o els macro parcs solars. Vam escoltar propostes interessants i vam reflexionar sobre el paper que podem jugar com a ciutadans i ciutadanes per conservar i visualitzar els nostres paisatges.

Va ser un dia molt especial, que ens va permetre conèixer i valorar un paisatge “invisibilitzat”, però ple de vida i de potencial. Volem agrair a totes les persones que van fer possible aquesta trobada i, especialment, a la gent d’Alcublas que ens van acollir amb tanta hospitalitat. Esperem tornar aviat i seguir descobrint més racons de la nostra geografia.

Visiteu el nostre vídeo promocional de l’encontre punxant ací.

Leave a Reply