Accions
En aquests moments s’està treballant conjuntament amb el Consell Comunitari i el Patronat d’Honor en les pròximes actuacions de La Nou per a l’any 2025, conforme al Pla d’Actuació.
TROBADES AMB EL PAÍS-SATGE
En les Trobades amb el País-satge s’ofereixen itineraris amb guies experts en etnologia, geografía humana i coneixement del territori que facilitan una interpretació del mateix per fomentar la conservació, protecció i rehabilitació del patrimoni rural.
Hi ha un intercanvi de coneixements, propostes i motivacions entre els pobladors de diferents comunitats tant rurals com urbanes, residents en el territori i visitants.
Al llarg del present període es realitzaran dos itineràries/trobades, un a la primavera i un altre a la tardor.
Ací tens una llista de reproducció en Youtube amb uns vídeos que representen les trobades de l’anterior curs.
SEMBRAR FUTUR
És un projecte en què la fundació premia i dona suport a la participació de diversos centres educatius del medi rural valencià, els quals reflexionen sobre el futur dels seus pobles, tenint en compte reptes tan determinants com el canvi climàtic i la despoblació.
Este curs hem desenvolupat una segona edició i ja hem obert la nova convocatòria que trobaran més a baix en un enllaç
RURALIA. LA REVISTA DEL MON RURAL VALENCIÀ
Aprofitant que es complix el 25 aniversari de la revista Ruralia, es proposa fer un número extra de la revista. Pretén ser com un mosaic de la ruralitat actual i com ha evolucionat en este últim quart de segle.
Actualment, ja comptem amb els coordinadors per blocs i portem temps reunint definicions clau i buscant veus representatives. També comptarem amb una versió en línia sempre oberta a noves mirades.
Un grup de treball del Consell Comunitari i el Patronat d’Honor està treballant activament en l’elaboració del número especial Ruralia 25 Aniversari.
CENTRES RURALS ACOLLIDORS
Som conscients que les conseqüències de la DANA perduraran, tant les visibles, relacionades amb la reconstrucció, com les invisibles, socials, afectives i psicològiques, que impactaran especialment a la infància i adolescència de les zones afectades.
Centres educatius del medi rural, al costat de la Fundació Comunitària La Nou, presenten esta iniciativa amb un doble benefici: per a la infància i adolescència afectada, que podran compartir les seues vivències amb altres iguals, i per a la comunitat escolar de les zones rurals, que podrà expressar la seua solidaritat.
Consulta el document explicatiu del projecte. Convidem a centres educatius que puguen ser acollidors, al fet que s’inscriguen en el següent formulari.
EIXAM D’EMPRESES I ENTITATS QUE SEMBREN ESPERANCES
La Fundació La Nou vol establir una xarxa empresarial que done suport a projectes en les comunitats rurals i el medi ambient, generant valor per a les empreses involucrades.
Col·laborem amb empreses que creen un futur esperançador per a les seues comunitats, tenen responsabilitat social i mediambiental, i comprenen que l’èxit econòmic pot coexistir amb el compromís cap a l’amenaça climàtica i el futur rural. Busquem empreses disposades a actuar unides per a aconseguir un major impacte social.
Ser mecenes de La Nou aporta beneficis tangibles, com a deduccions fiscals de fins al 50%, millora de la imatge i reputació empresarial, visibilitat en xarxes socials i mitjans de comunicació, i la possibilitat de participar activament en les activitats. A més, les empreses contribuïxen a l’impacte social durador en les comunitats rurals, a la sostenibilitat i a la lluita contra la despoblació, mentres establixen aliances estratègiques amb altres empreses i amb La Nou.
Consulta el nostre fullet informatiu.
Colabora
Fundació La Nou ofereix diverses oportunitats per col·laborar i donar suport a la seva tasca. Necessitem la teua ajuda.