Skip to main content

En un emocionant esdeveniment celebrat en les instal·lacions de SES Alpuente, la comunitat educativa es va reunir per a rebre un reconeixement excepcional. La Fundació La Nou, compromesa amb la promoció de la cultura rural i la preservació de tradicions, va atorgar el primer premi en la categoria de Secundària a l’inspirador projecte audiovisual titulat “Sabors rurals” el 20 de juny de 2024.

El projecte i el seu impacte

El vídeo, meticulosament creat pels estudiants sota la direcció de la professora Dora Catalá, captura l’essència de la vida rural a la comarca. A través d’entrevistes als habitants més ancians d’Alpuente i els seus voltants, els alumnes van recopilar receptes tradicionals transmeses de generació en generació. Estes receptes, carregades d’història i sabor, es van convertir en el cor del projecte.

Una cerimònia plena d’emoció

L’acte de lliurament del premi va ser un moment d’alegria i orgull per a la comunitat. Dos destacats membres de la Fundació La Nou, Jaime Escribano (Patronat d’honor) i Carles Rodrigo (Patronat), van ser els encarregats d’entregar el premi. La presència dels quatre alcaldes dels municipis pròxims va afegir solemnitat a l’esdeveniment, en concret d’Alpuente, La Yesa, Titaguas i Arcos de las Salinas.

La ‘Comunitat de Respir’ i la seua contribució

La participació activa de la ‘Comunitat de Respir’, composta per 20 dones majors, va ser fonamental per a l’èxit del projecte. Estes dones, amb la seua saviesa i experiència, van compartir secrets culinaris que han perdurat en el temps. La seua presència en la cerimònia va ser un homenatge a la memòria col·lectiva i al valor de la tradició.

El llibre de receptes rurals

Com a part del premi, s’ha publicat un bell receptari titulat “Sabors rurals. Experiències Úniques”. Esta guia gastronòmica reunix les receptes recopilades durant el projecte, acompanyades d’anècdotes i fotografies. Des dels aromàtics guisats fins als dolços més exquisits, el llibre és un tresor per als qui desitgen explorar l’autèntica cuina rural.

Un esmorzar memorable i música en viu

La celebració va culminar amb un esmorzar festiu, on els assistents van gaudir d’embotits locals, vi i delícies casolanes. Jorge Riera va organitzar un taller des de l’àrea de música donant lloc a Sedajazz Col·lectiu de Músics, un trio de talentosos artistes que van interpretar jazz, alternant instruments i mostrant l’evolució d’este gènere des de les seues arrels fins al rock i més enllà.

El projecte “Sabors rurals” és un testimoniatge viu de la importància de preservar les nostres tradicions i compartir la seua riquesa amb les generacions esdevenidores.

Felicitats a tots els involucrats en este assoliment!🌟🎉

Visualitza ací el vídeo Sabors Rurals.

2b8540c9 e429 422c 9043 267e5c0fc718

Leave a Reply