Skip to main content

El 20 d’abril es va tancar el termini de presentació de treballs als premis Sembrar Futur de la Fundació Comunitària La Nou. La convocatòria, que anava dirigida a l’alumnat empadronat a les zones rurals, ha rebut vídeos que mostren com és el dia a dia de la vida als pobles i com aquests s’enfronten al seu futur.

D’entre els treballs rebuts, el jurat, format per membres del patronat de la fundació, professorat dels diversos nivells educatius i altres persones vinculades al món rural, ha determinat guardonar els següents:

En la modalitat de secundària i formació professional bàsica resulta guanyador el vídeo “sabors rurals”, presentat per l’IES La Serrania, mentre que el segon premi és per al treball “els Folchs”, de l’IES Pere Enric Barreda, de Benassal.

En la modalitat de primària resulta guanyador el vídeo “origen y refugio de la vida”, presentat pel CEIP Los Pinos, de Bicorp, mentre que el CEIP Sant Antonio Abat de Benissoda queda en segon lloc. El jurat determina concedir dos accèssits, un al treball “un poble sostenible”, del CEIP Divina Aurora de Beneixama, i l’altre a “me gusta vivir en Cortes de Pallás”, del CRA Alto Júcar.

La modalitat de batxillerat i cicles formatius de grau mitjà i superior queda deserta.

Els treballs guanyadors destaquen per la seua visibilització dels valors rurals, per mostrar models rurals que milloren la qualitat de vida i pel compromís amb el territori. Es tracta d’exemples inspiradors de com la joventut dels pobles és conscient dels reptes als quals senfronta i té les eines i lentusiasme per a dur endavant els seus projectes de vida en el medi rural.

En les pròximes setmanes es farà l’entrega dels premis en els centres educatius.

Els premis estan patrocinats per Caixa Popular, AEF y Sapiens Energía.

Des de la Fundació Comunitària La Nou donem les gràcies a tots els equips participants i animem a la comunitat educativa a presentar treballs en la pròxima convocatòria.

Pots veure els vídeos dels guanyadors en el nostre canal de youtube de Sembrar Futur

Anima’t també a veure el nostre vídeo promocional que recopila tots els vídeos presentats a Sembrar Futur. 

Més informació a fundaciolanou@gmail.com 

Leave a Reply